8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Atölyemizde derslerimiz başladı
Zer filminin gösterimi yapıldı
Kudüs’ten İran’a Ortadoğu’daki Gelişmeler

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın emeğinin gücünü ve toplumda kadın olarak var olmanın bilincini geliştirmek için bir araya geliyoruz.
Yaşam Ağacı Derneği olarak Kadın Dayanışması Özgürleştirir diyoruz. Toplumun farklı kesimlerinden kadın arkadaşlarımızla bir araya geleceğimiz etkinlikte bir Suriyeli göçmen kadın olmanın ne demek olduğunu bu toplumda transkadınların deneyimini, kaybettiği evladının yaşam hakkını onun yasını tutarak arayan bir anneyi, erkek egemen siyasette politika yapmanın ne demek olduğunu anlayacağımız bu buluşmamızda kadın arkadaşlarımızla tanışacağız. Devlet politikalarıyla bizlere dayatılan bütün zorbalıklara hep birlikte özgür kalabileceğimizi dile getirmek için buluşacağız.

Etkinlik Mekanı: Divriği Kültür Derneği – (Asmalı Mescit Mahallesi, İstiklal Cd. No:166 D:Kat:2 D:37, 34430 Beyoğlu/İstanbul)

Tarih: 8 Mart 2018 Saat: 15:00 – 18:00

Program: Emekçi Kadınlar Günü açılış konuşması, toplumun farklı kesimlerini temsil eden kadın arkadaşlarımızın interaktif gerçekleştirilecek dayanışma konuşmaları (içerik detayları buradan duyurulacaktır). Etkinliğimizi kadın mücadelesinin kuvvetini doyasıya yaşamak için el ele omuz omuza çekeceğimiz halaylarla, zılgıtlarla ve çağrılarımız eşliğinde müzik dinletimizle bitireceğiz. Sonrasında 8 Mart büyük yürüyüşüne katılmak isteyen arkadaşlarımızla alanlarda mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz.

*Etkinliğimiz natrans erkeklere kapalıdır.