Alman çocuklardan ilginç gösteri: Benimle oyna, telefonla değil!

Alman çocuklardan ilginç gösteri: Benimle oyna, telefonla değil!

CRISPR’la kas hastalığına çözüm
16’ıncı Karaburun Bilim Kongresi, 1-4 Eylül’de: Sosyalistler Ne yapmalı? Program Açıklandı.
Atmosferden karbondioksit giderebilen bir mineral yapıldı

 

Almanya’da sıradışı bir gösteri yapıldı. 7 yaşındaki küçük bir çocuk tarafından organize edilen gösteride, ebeveynler ‘Telefonla çok uğraştıkları’ gerekçesiyle eleştirildi. “Benimle oynayın, telefonla değil” sloganıyla yapılan protesto dikkati çekti.

Almanya’nın Hamburg kentinde 7 yaşında Emil Rustige
ismindeki bir çocuk tarafından çok ilgi gören bir eylem düzenlendi. “Spielt mit mir! Nicht mit euren Handys!” yani “Benimle Oynayın, cep telefonuyla değil” sloganıyla bir yürüyüş gerçekleştiren gösteride ebeveynlere mesaj verildi.

7 yaşındaki Emil Rustige, yaşıtlarının yaşadığı sorunu yaşıyor. Anne ve babasının kendisinden çok telefonla ilgilendiğini söylüyor.

7 yaşındaki Emil Rustige’nin ebeveynleri gösteriyi polise bildirdi. Yaklaşık 150 çocuk gösteriye katılırken, ebeveynleri de bu protestoyu izledi.

Bild’de yer alan habere göre, Alman polisi, çocukların etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis sözcüsü şu açıklamayı yaptı: “Çocukların bu eylemlerini ciddiye alıyoruz.”

Almanya’da küçük çocuklar önemli bir protesto gösterisi düzenledi. Gösteride ebeveynleri eleştiren çocuklar ‘Telefonla değil, bizimle konuşun!’ diyerek mesaj verdi.

Protestoya katılan küçük çocukların pankartlarında şu ifadeler yer aldı:

“Uçuş modu açık şimdi sıra bende”

“Biz çok sesliyiz, sizler cep telefonu ekranına bakıyorsunuz”

“Benimle konuş cep telefonunla değil”

“Çocuklara vakit ayırın”

“Bizi dinleyin cep telefonunu değil”

Gösteriyi düzenleyen 7 yaşındaki Emil, diğer çocuklara hitaben, “Burada yüksek sesle konuşuyoruz, çünkü anne-babalarımız bizi duymuyor” dedi. Megafonla konuşan çocuk, ebeveynlerden telefonla değil, çocuklarıyla ilgilenmelerini istedi. Küçük çocuk, anne-babaların her yerde telefonla uğraştığını belirterek, “Denizde, havuzda, alışverişte… Her yerde telefonla ilgileniyorsunuz” diye konuştu.

 

Yorumlar

Wordpress: 0